Inspiration4Learning

Home Contact

Een overzicht van online materialen voor de rekenles

Er zijn veel websites met materialen die je tijdens de reken-wiskundeles zou kunnen gebruiken. Denk aan een online rekenrek, een getallenlijn, of een dobbelsteen. Deze bladzijden zijn vooral in het engels. Hier is een overzicht met links voor enkele online rekenmaterialen voor de rekenles.


Rekenrek
Een rekenrek vind je op https://apps.mathlearningcenter.org/number-rack. Deze video laat zien hoe deze app werkt: https://www.youtube.com/watch?v=1sIiTHZOKMc.


Getallenlijn
Een digitale getallenlijn vind je op https://apps.mathlearningcenter.org/number-line. Deze video laat zien hoe deze app werkt: https://www.youtube.com/watch?v=bBLtvW4XeOo.


Dobbelstenen
Een virtuele dobbelsteen vind je op https://www.didax.com/apps/dice. Deze video laat zien hoe deze app werkt: https://youtu.be/NmalCiJVZD0.


Geoboard
Een geoboard vind je op https://apps.mathlearningcenter.org/geoboard. Deze video laat zien hoe deze app werkt: https://www.youtube.com/watch?v=385cN3paZQM.


Oppervlakte model voor vermenigvuldigen
Een interactieve applet voor het vermenigvuldigen vind je op https://apps.mathlearningcenter.org/partial-product-finder.


Klok
Een interactieve klok vind je op https://apps.mathlearningcenter.org/math-clock.